مرگ آرام نجف دریابندری، وزیر میراث فرهنگی: دریابندری در میراث فرهنگی ایران سهیم بود

به گزارش وبلاگ سیناپارسه، خبرنگاران: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درگذشت نجف دریابندری نویسنده و مترجم نامدار کشورمان را تسلیت گفت.

مرگ آرام نجف دریابندری، وزیر میراث فرهنگی: دریابندری در میراث فرهنگی ایران سهیم بود

نجف دریابندری، نویسنده و مترجم نامدار سال 1396 در فهرست به عنوان گنجینه زنده بشری در میراث خوراک در فهرست حاملان میراث ناملموس کشور ثبت شد.

کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز اثر نجف دریابندری که با همکاری فهیمه راستکار همسر فقیدش نوشته بود منجر شد که نام او در فهرست حاملان میراث ناملموس کشورمان ثبت شود.

برهمین اساس، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پیام تسلیت خود به مناسبت درگذشت این نویسنده و مترجم نامدار کشور که توسط آن وزارتخانه منتشر شده است آورد: جامعه فرهنگی و ادبی کشور در فقدان یکی از بزرگ ترین چهره های فعال و اثرگذار عرصه ادبیات و ترجمه به سوگ نشست. مرحوم نجف دریابندری نه تنها نویسنده و مترجمی چیره دست، بلکه پژوهشگری چندساحتی بود که آثارش عرصه ادب، فلسفه و میراث ناملموس را در بر می گیرد. ترجمه های نغز دریابندری از شاهکارهای ادبی جهان، نمونه هایی بی بدیل است و از این روست که جایزه تورنتون وایلدر دانشگاه کلمبیا به شایستگی تقدیم او می شود. سهم ارزنده این پژوهشگر بزرگ در میراث فرهنگی ایران نیز، تألیف کتاب ارزشمند مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز است که نام او را برای همیشه در فهرست حاملان میراث ناملموس خوراک، ثبت و جاودانه کرد.

نجف دریابندری از مترجمان شهیر کشورمان، امروز، دوشنبه (15 اردیبهشت ماه) در سن 91 سالگی در منزل خود درگذشت. دریابندری به شماره ثبت 9 در سال 1396 در فهرست آثار ملی ایران بعنوان اولین گنجینه زنده بشری استان بوشهر به ثبت رسیده بود.

نجف دریابندری، متولد 1308 در آبادان، از مترجمان و نویسندگان صلحب سبک معاصر ایرانی بود که تمام آثارش از اقبال خاص و عام برخوردارند.

ماجرای نگارش کتاب کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز او نیز به نوشته ایرنا به سال ها پیش و شبی که محمد زهرایی (مدیر فقید انتشارات کارنامه) در غیاب فهیمه راستکار همسر دریابندری، مهمان او شد و دریابندری او را مهمان خوراکی مکزیکی، دست پخت خود کرد شروع شد و بر همین سفره بود که زهرایی به دریابندری پیشنهاد داد کتابی در حوزه آشپزی تألیف کند و برای همراهی با او در این راه اعلام آمادگی کرد.

درنهایت، با تشویق های مرحوم زهرایی، نجف دریابندری و فهیمه راستکار توانستند بعد از حدود هشت سال تحقیق که گاه به صورت میدانی انجام می شد، کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز را منتشر کنند.

منبع: صدای میراث

به "مرگ آرام نجف دریابندری، وزیر میراث فرهنگی: دریابندری در میراث فرهنگی ایران سهیم بود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرگ آرام نجف دریابندری، وزیر میراث فرهنگی: دریابندری در میراث فرهنگی ایران سهیم بود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید