طرز تهیه شیرینی کشمشی با شکر به سبک بازاری در فر و ماهیتابه

به گزارش وبلاگ سیناپارسه، شیرینی کشمشی برای اغلب ما جنبه نوستالژی دارد. یک شیرینی خشک ترد و خوشمزه و نرم که یک میان وعده خوشمزه برای روزهای سرد مدرسه و یک وعده لذیذ همراه با چای عصرانه بود. شیرینی کشمشی معمولا یک شیرینی بازاری است اما نوع خانگی آن هم بسیار لذیذ و به همان خوشمزگی شیرینی کشمشی بازاری است. برای درست کردن شیرینی کشمشی به فر احتیاج دارید اما اگر فر ندارید در ماهیتابه و بدون فر هم می توانید آن را درست کنید. طرز تهیه شیرینی کشمشی با شکر در فر و بدون فر در ماهیتابه را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه شیرینی کشمشی با شکر به سبک بازاری در فر و ماهیتابه

طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی با شکر

مواد لازم

آرد سفید الک شده: 100 گرم (2/3 لیوان فرانسوی دسته دار)

کره یا روغن جامد نرم شده در دمای اتاق: 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار (75 گرم)

روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری

پودر قند: ½ لیوان فرانسوی دسته دار (70 گرم)

تخم مرغ: 1 عدد

کشمش: 4 قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر: ½ قاشق چایخوری

وانیل: نوک قاشق چایخوری

نمک: نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول

از آنجایی که شیرینی کشمشی یک شیرینی نازک و ترد و لطیف است باید در اندازه های مواد بسیار دقت کرد. برای اندازه گیری مواد شیرینی کشمشی از پیمانه شیرینی پزی یا لیوان فرانسوی دسته دار می توانید بهره ببرید تا اندازه های شما دقیق باشند اما اگر ترازو دارید بهتر است از ترازو برای وزن کردن بهره ببرید. تخم مرغ، کره و روغن را هم یک ساعت قبل از آغاز شیرینی پزی از یخچال بیرون بیاورید تا هم دمای محیط شوند. برای درست کردن شیرینی کشمشی خانگی ابتدا کره یا روغن جامدی که در دمای اتاق نرم شده را با پودر قند الک شده و روغن مایع مخلوط کنید و با همزن هم بزنید. 3 تا 5 دقیقه زمان برای این کار کافی است. تخم مرغ را هم بشکنید و اضافه کنید. 1 دقیقه با همزن ترکیب را هم بزنید.

نوک قاشق چایخوری وانیل اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید. آرد الک شده، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. مخلوط آرد و بیکینگ پودر را کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک یا دور کند همزن هم بزنید.

مرحله دوم

حالا باید کشمشی که از قبل شسته اید و خشک شده را اضافه کنید. برای این کار کشمش را ابتدا با یک قاشق آرد مخلوط کنید و سپس به مایه شیرینی کشمشی اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یکدست گردد. لازم نیست بیش از حد مایه خمیری شیرینی را هم بزنید چون علت خشک شدن شیرینی کشمشی هم زدن بیش از حد مایه خمیری آن است.

مایه شیرینی را در یک قیف بریزید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و به اندازه یک گردو هر شیرینی را در سینی فر پایپ کنید. فاصله شیرینی ها باید از هم زیاد باشد چون در فر حجم آن ها زیاد می گردد.

اگر قیف ندارید برای هر عدد شیرینی دو قاشق از مایه شیرینی را روی کاغذ روغنی بریزید. شیرینی کشمشی بازاری معمولا ترک دارد علتش این است که در این مرحله با الک مقداری پودر قند روی شیرینی می پاشند.

مرحله سوم

فر را روشن کنید و به مدت 15 دقیقه روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. در این فاصله سینی فر را در یخچال بگذارید. بعد از 15 دقیقه سینی را به مدت 7 الی 12 دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید. برای درست کردن این شیرینی باید ابتدا در دقیقه 7 سینی فر را چک کنید. اگر لبه های شیرینی طلایی شده بود سینی را از فر خارج کنید چون شیرینی حاضر است. اگر طلایی نشده بود کمی دیگر صبر کنید. شیرینی کشمشی به راحتی از کاغذ روغنی جدا می گردد. وقتی شیرینی کمی خنک شد آن ها را در ظرف درب دار بگذارید تا خشک نشوند. طرز تهیه شیرینی کشمشی شبیه انواع کوکی است با این تفاوت که به جای تکه های شکلات از کشمش در ترکیب آن استفاده می گردد.

طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی بدون فر

طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر هم ساده است. برای این کار یک ماهیتابه دو طرفه را روی گاز بگذارید تا گرم گردد. 15 دقیقه کافی است. سپس کف ماهیتابه کاغذ روغنی بندازید و از مواد شیرینی به اندازه یک گردو یا دو قاشق غذاخوری برای هر عدد شیرینی روی کاغذ روغنی بریزید. ماهیتابه را روی شعله ملایم گاز بگذارید و درب آن را ببندید. 15 الی 20 دقیقه طول می کشد تا دور شیرینی ها طلایی گردد. وقتی دور شیرینی ها طلایی شد با کاغذ روغنی از ماهیتابه خارج کنید و وقتی خنک شدند از کاغذ جدا کنید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه شیرینی کشمشی با شکر به سبک بازاری در فر و ماهیتابه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی کشمشی با شکر به سبک بازاری در فر و ماهیتابه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید