آشنایی با 10 فیلم کوتاه فجر چهلم از ارفاق با بازی هوتن صبور تا انیمیشن گذشته

به گزارش وبلاگ سیناپارسه، تهران (پانا) - احمدرضا معتمدی، دانش اقباشاوی و حامد جعفری اعضای هیات انتخاب بخش سینمای کوتاه چهلمین جشنواره فیلم فجر، 10 فیلم کوتاه راه یافته به این دوره جشنواره فجر را انتخاب کردند که در میان این 10 فیلم کوتاه، یک فیلم انیمیشن و چند فیلم کوتاهی که هیات داوران سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران به آنها توجهی نکرده بود، دیده می گردد.

آشنایی با 10 فیلم کوتاه فجر چهلم از ارفاق با بازی هوتن صبور تا انیمیشن گذشته

آزاده فضلی - فیلم های کوتاه آهو به کارگردانی مهسا رضوی، ارفاق به نویسندگی و کارگردانی رضا نجاتی، تابوت به نویسندگی و کارگردانی اکبر زارع، گذشته به کارگردانی حمید محمدی، گوزن به نویسندگی و کارگردانی هادی بابایی فر، لئو به نویسندگی و کارگردانی محمدمعین روح الامینی، ماجان به کارگردانی فردین انصاری، هاجرو به کارگردانی افشین اخلاقی فیض آثار، هرگز، گاهی، شاید به نویسندگی و کارگردانی شادی کرم رودی و ویار به کارگردانی حورا طباطبائی در این بخش به رقابت می پردازند.

در ادامه به معرفی این فیلم های کوتاه می پردازیم:

آهو

فیلم کوتاه آهو به کارگردانی و تهیه نمایندگی مهسا رضوی در سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور داشت اما در هیچ شاخه ای نامزد و برگزیده نشده بود. این فیلم محصول مشترک ایران و کانادا است و مشاور کارگردان این فیلم، علی عسگری بوده است. مهسا رضوی نویسنده و کارگردان آهو متولد 1362 است و کارشناسی ارشد فیلمسازی دارد.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: کوشش آهو برای حل مشکل بی خوابی در آپارتمان تازه او را ناخواسته وارد زندگی زوج پر دردسر طبقه بالا می نماید.

ارفاق

فیلم کوتاه ارفاق به نویسندگی و کارگردانی رضا نجاتی و تهیه نمایندگی سولماز وزیر زاده نیز یکی از فیلم های پیروز سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران بود که در بخش های برترین فیلمنامه، برترین کارگردانی، برترین فیلم، برترین فیلمبرداری، برترین صدا و برترین تدوین نامزد دریافت نشان جشنواره شد که در نهایت جایزه برترین فیلمبرداری به آرمان فیاض برای فیلم داستانی ارفاق اهدا شد.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: دانش آموزی به همراه دوستش برای معلم ریاضی شان، دسیسه چینی می نمایند.

رضا نجاتی نویسنده و کارگردان این فیلم کوتاه، متولد 1373 و کارشناسی بازیگری نمایش است که هم اکنون فیلم کوتاه شوفر از او روی سینماهای هنروتجربه در حال اکران است.

وی پیشتر در گفت وگو با خبرنگار پانا که می توانید گفت وگوی کامل را اینجا بخوانید، درباره فیلم کوتاه ارفاق و حضور هوتن صبور در فیلمش، گفته بود: هوتن صبور نقش علی طیاری را در فیلم کوتاه ارفاق بازی می نماید. زمانی که کلمه به کلمه فیلمنامه را می نوشتم، هیچکس را جزء هوتن صبور برای این فیلم نمی توانستم متصور بشوم که خداراشکر او هم افتخار داد و در این فیلم با هم کار کردیم. کار با هوتن صبور تجربه ای بسیار مجذوب کننده برای من بود؛ بسیار بازیگر باهوش و درجه یکی است و به فیلم ارفاق لطف داشت و با حضورش، رنگ تازهی به فیلم ما اضافه نمود.

هوتن صبور، سیاوش چراغی پور، اصغر پیران، مهیار راحت طلب، محمد شاکری، علی راد، منصور نصیری و شایان پناهی در این فیلم ایفای نقش نموده اند.

هوتن صبور در چهلمین جشنواره فیلم فجر با فیلم سینمایی دیدار خصوصی به کارگردانی امید شمس حضور دارد.

تابوت

فیلم کوتاه تابوت به کارگردانی اکبر زارع و تهیه نمایندگی اکبر زارع و انجمن سینمای جوانان ایران، دفتر تبریز نیز یکی از فیلم های حاضر در سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران بود که در هیچ شاخه ای نامزد و برگزیده نشد.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: سقف غسالخانه روستا در اثر باران فروریخته و تاببوت قدیمی و مقدس زیر باران مانده است. سه تن از ریش سفیدان روستا ب هنمایندگی از اهالی در محل واقعه حاضر می شوند تا راهکار ای پیدا نمایند.

اکبر زارع نویسنده و کارگردان تابوت متولد 1369 است و کارشناسی تئاتر دارد. داود نورپور، کریم اشتری، احمد مسرت، رحیم عباس زاده، جلال خاکزاد و بهروز علیپور نیز بازیگران این فیلم هستند.

گذشته

فیلم کوتاه انیمیشن گذشته به کارگردانی حمید محمدی و تهیه نمایندگی حمید محمدی و دفترمرکز توسعه سینمای مستند و تجربی را شاید بتوان جزء معدود فیلم های انیمیشن حاضر در ادوار جشنواره فیلم فجر دانست. این فیلم کوتاه انیمیشن در سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران نامزد برترین کارگردانی فیلم کوتاه انیمیشن و برترین فیلم سینمای ایران بود. این فیلم کوتاه توانست دیپلم افتخار برترین طراحی جلوه های بصری را برای مهدی شرکت معصوم و جایزه برترین کارگردانی پویانمایی را برای حمید محمدی به ارمغان بیاورد.

حال این فیلم کوتاه انیمیشن 7 دقیقه ای در جشنواره فیلم فجر نیز حضور دارد. حمید محمدی کارگردان این فیلم کوتاه متولد 1355 است و مدرک کارشناسی کارگردانی انیمیشن دارد.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: داستان نویسنده ای در دهه 40 شمسی که مورد آزار و اذیت و تهدید ماموران حکومتی نهاده شده و در هراسی دائمی به سر می برد.

گوزن

فیلم کوتاه گوزن به کارگردانی هادی بابایی فر و تهیه نمایندگی هادی بابایی فر و محمود غفاری نیز از جمله فیلم های کوتاه حاضر در سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران بود که در هیچ شاخه ای نامزد و برگزیده نشد.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: پسر بچه ای برای نجات جان برادر بیمارش که در آستانه مرگ است تصمیم می گیرد به مبارزه با فرشته مرگ برود.

هادی بابایی فر متولد 1362 و کارشناسی کارگردانی است. تدوین و مشاورکارگردان در گوزن را محمود غفاری برعهده داشته است.

این فیلم از جمله فیلم های کوتاه داستانی سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران بود مورد توجه منتقدان نهاده شد اما مورد توجه هیات داوران آن جشنواره واقع نشد.

لئو

لئو به کارگردانی محمدمعین روح الامینی و تهیه نمایندگی محمدمعین روح الامینی و انجمن سینمای جوانان ایران، دفتر کاشان از دیگر فیلم های سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران بود که مورد توجه هیات داوران آن جشنواره قرار نگرفت.

در خلاصه داستان لئو آمده است: خالد در یک شرایط خاص وظیفه گزارش فوتبال را برعهده دارد.

محمدمعین روح الامینی نویسنده و کارگردان این فیلم کوتاه متولد 1372 است و مدرک کارشناسی حسابداری دارد. وی پیشتر در گفت وگو با خبرنگار پانا که می توانید گفت وگوی کامل را اینجا بخوانید، درباره این فیلم گفت: این فیلم داستانی کوتاه، قصه زندگی خالد را روایت می نماید. لوکیشن فیلم نیز در شهر کاشان و و در یک جاده است که به نام جاده گاز شناخته می گردد. نام اثر را نیز لئو انتخاب کردم، که لئو در واقع همان لیونل مسی است که در این اثر به عنوان قهرمان بچه ها شناخته می گردد. همواره مقوله مهاجرت و پرداختن به چنین موضوعی یکی از دغدغه هایم بوده و به ویژه مهاجرت از نگاه بچه ها و چالش هایی که بعد از مهاجرت در راستا گریبان آنها را می گیرد به نظرم ماجرایی است که باید به آن پرداخته گردد؛ چون بچه ها به نوعی ناخواسته بدون رضایت خودشان مجبور به این انتخاب می شوند.

ماجان

ماجان به کارگردانی فردین انصاری، نویسندگی مشترک عطا دهقانی و فردین انصاری و تهیه نمایندگی انجمن سینمای جوانان و بنیاد بین المللی امام رضا (ع) که از تولیدات چهاردهمین جشنواره رضوی است که در جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز حضور داشت و در هیچ شاخه ای نامزد و برگزیده نشد. این فیلم، بعلاوه آذرماه 1400 به بیستمین جشنواره بین المللی داکا بنگلادش راه یافت.

در خلاصه داستان ماجان آمده است: دانش آموزان یک روستا از جمله سجاد برای برنده شدن در یک مسابقه باید انشاء بنویسند.

فردین انصاری نویسنده و کارگردان این فیلم کوتاه، متولد 1373 است و مدرک کارشناسی کارگردانی سینما دارد.

هاجرو

فیلم کوتاه هاجرو به نویسندگی امیرمسعود سهیلی، کارگردانی افشین اخلاقی فیض آثار و تهیه نمایندگی افشین اخلاقی فیض آثار و انجمن سینمای جوانان نیز همانند چند فیلم در فهرست بالا از جمله فیلم هایی بود که در جشنواره فیلم کوتاه تهران از هیات داوران، امتیاز کافی را برای نامزدی و برگزیده شدن، کسب نکرد.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: هاجرو دختری افغان است که از تمامی حقوق اولیه زنان منع شده، برادرش حتی اجازه خروج از اتاقش را به او نداده است. روزی پسر جوانی به نام اسلم به طور اتفاقی به خانه آنها می آید و هاجرو عاشق او می گردد و برای رسیدن به او مردد می گردد که بماند یا برود.

افشین اخلاقی فیض آثار کارگردان هاجرو متولد 1367 است و کاردانی الکترونیک دارد.

هرگز، گاهی، همواره

هرگز، گاهی، شاید به نویسندگی و کارگردانی شادی کرم رودی و تهیه نمایندگی آرین وزیردفتری از جمله فیلم های پیروز سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران بود که توانست جایزه برترین صدا و جایزه برترین فیلمنامه را از آن خود کند.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: ترنج با دانستن رازی درباره خواهر دبیرستانی اش، در برزخ تصمیم گیری قرار می گیرد.

شادی کرم رودی پیشتر در گفت وگویی مشروح با خبرنگار پانا که می توانید گفت وگوی کامل را اینجا بخوانید، درباره این فیلم و ایده آن گفت: در خصوص هرگز گاهی همواره باید بگویم نقطه آغاز کار من یک خبری درباره دو دختر اصفهانی بود که قصد خودکشی داشتند و ویدئویی از خودشان منتشر کردند و متاسفانه این کار را نیز انجام دادند. آن خبر تاثیری عجیبی روی من گذاشت و قطعاً همه را نیز متاثر نموده است. توجهم بعد از این واقعه، به سمت خانواده و اطرافیان افرادی که خودکشی می نمایند، جلب شد. زمانی که آن خبر را شنیدم، مدام به این فکر می کردم خانواده آنها چه می نمایند و این فکر با من ماند و درگیر خانواده، دوستان و اطرافیان افرادی که عامدانه جان خودشان را می گیرند، شدم. تمام مدت به این فکر می کردم چطور می گردد جلوی این اتفاق را گرفت و همواره برایم سوال بود که آیا می توان جلوی خودکشی کسی را گرفت. پاسخ به این سوال، نقطه ابتدایی فیلم من بود و دلیل اینکه سوژه با وجود اینکه قصه درباره عامل محرک (خواهر کوچکتر) است اما سوژه اصلی من در این فیلم، خواهر بزرگتر است.

شادی کرم رودی نویسنده و کارگردان هرگز گاهی همواره متولد 1369 است و کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی دارد.

ویار

فیلم کوتاه ویار به کارگردانی حورا طباطبائی، نویسندگی پیوند مالی و تهیه نمایندگی حورا طباطبایی و انجمن سینمای جوانان از جمله فیلم های کوتاه حاضر در جشنواره فیلم کوتاه بود که منتقدان و اهالی رسانه اقبال چندانی نشان ندادند. انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) در جشنواره فیلم کوتاه تهران، مدال ایسفا را به ویار ساخته حورا طباطبایی تقدیم کرد.

در خلاصه داستان ویار آمده است: ظهر آدینه محسن، نیما و فرید می خواهند خبر ناگواری را به نسترن بدهند.

حورا طباطبایی کارگردان این فیلم کوتاه که در فیلم، نقش اصلی را نیز ایفا نموده است، متولد 1372 است و کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل دارد.

منبع: خبرگزاری پانا

به "آشنایی با 10 فیلم کوتاه فجر چهلم از ارفاق با بازی هوتن صبور تا انیمیشن گذشته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با 10 فیلم کوتاه فجر چهلم از ارفاق با بازی هوتن صبور تا انیمیشن گذشته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید